Fakulteti u Foči na prvi ciklus studija upisuju 230 brucoša

Predaja dokumenata za polaganje prijemnih ispita za prvi ciklus studija na Medicinskom fakultetu u Foči počela je danas i trajaće do 28. juna, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za 1. jul u 09,00 časova.

Na četiri odsjeka Medicinskog fakulteta u Foči akademske 2019/2020. godine ima mjesta za 160 brucoša. Na odsjek Medicina planiran je upis 70 studenata, na odsjeku Stomatologija 40, dok je na odsjecima Specijalna edukacija i rehabilitacija i Medicinska njega planiran upis po 25 studenata.

Rezultati prijemnog ispita biće poznati do 3. jula, a upis studenata koji su položili prijemni biće obavljen od 08. do 12. jula.  Drugi upisni rok organizovaće se samo na odsjecima koji ne budu popunjeni u prvom upisnom roku.

Na Medicinskom fakultetu u Foči počela je i predaja dokumenata za upis na drugi i treći ciklus studija koja traje do 16. oktobra, nakon čega će 17. oktobra u 09,00 časova biti organizovan prijemni ispit. Na drugi ciklus studija može se upisati 20 studenata na odsjecima Specijalna edukacija i rehabilitacija i Medicinska njega, dok ovaj fakultet na treći ciklus studija upisuje pet studenata na odsjek Biomedicinske nauke.

Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči ove akademske godine ima mjesta za 70 brucoša. Njih 40 biće upisano na smjer Pravoslavna teologija, dok je na Bogoslovsko-pastirskom smjeru planiran upis 30 studenata.

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi predaja dokumenata počinje sutra i trajaće do 27. juna, a prijemni ispit biće organizovan 1.jula u 09,00 časova. Drugi upisni rok biće organizovan za smjerove koji ne budu popunjeni u prvom upisnom roku.

Od sutra se mogu predati i dokumenti za upis na drugi ciklus studija, a na smjeru Teologija planiran je upis 25 studenata. Prijave se podnose do 16. oktobra a i na ovom fakultetu prijemni ispit za upis na drugi ciklus studija biće organizovan 17.oktobra u 09,00 časova.

Izvor: Radio Foča