Demos: U Foči konstituisan Regionalni odbor za Hercegovinu

U Foči je danas održana konstitutivna sjednica Regionalnog odbora Demokratskog saveza /Demos/ za Istočnu i Staru Hercegovinu /izbornu jedinicu devet/, za čijeg predsjednika je izabran Slobodan Šaraba iz Trebinja.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da je stranka formirana u većini lokalnih zajednica u Srpskoj, te da je ostalo da se konstituiše još jedan regionalni odbor, što će u skorije vrijeme biti urađeno.

„Pripremamo sjednicu Glavnog odbora na kojem ćemo definisati Predsjedništvo stranke, da bismo prije godišnjih odmora održali sastanak u funkciji priprema za aktivnosti od jeseni. Izuzetno mi je zadovoljstvo da u ovoj regiji imamo ovakav sastav članova regionalnog odbora, ljudi koji su prepoznatljivi u svojim sredinama“, rekao je Čubrilović.

On je istakao da Demos ne pravi stranku pojedinaca, već stranku kolektiva.

demos r 2

„Bićemo stranka kompromisa, stranka rješenja, nikako stranka koja će svađalački da djeluje unutar političkih opcija na bilo kom nivou. Saradnja u lokalnim zajednicama sa našim koalicionim partnerima je veoma dobra i tu saradnju ćemo i dalje gajiti“, naveo je Čubrilović.

U sastav Regionalnog odbora Demosa ušlo je deset opštinskih odbora , a u narednom periodu, kako je rekao novoizabrani predsjednik odbora Slobodan Šaraba, biće konstituisana preostala tri opštinska odbora u ovoj regiji- u Višegradu, Čajniču i Istočnom Mostaru.

„Suštinski zadatak je završiti konstituisanje u svim opštinama, jačati stranku na terenu i pozicionirati se polako za lokalne izbore, koji su naredne godine“, rekao je Šaraba.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa u Foči Spomenko Stojanović rekao je da će se ubrzo završiti izbor svih stranačkih organa, da bi se već na jesen krenulo sa pripremama za lokalne izbore.

„Mi smo ozbiljna politička partija i nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat na lokalnim izborima“, naveo je Stojanović.