Crveni krst u Foči obilježava nedjelju djeteta – pokloni za najmlađe

Širom Republike Srpske od ponedjeljka 7. oktobra do petka 13. oktobra obilježava se Nedjelja djeteta, a to je prilika da se djeca podsjete na svoja prava ali i obaveze.

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Foči u ponedjeljak je počela obilježavanje Nedjelje djeteta, a u prethodna dva dana podijeljen je propagandni materijal te posjećene osnovne škole „Veselin Masleša“ i „Sveti Sava“.

-U školama je razgovarano sa djecom koja borave u produženom boravku, a uručene su im i lego kockice- kaže sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Foča, Snežana Kovač.

Ona je najavila da će u nastavku aktivnosti da uruče poklone mališanima iz „Klincograda“, dok u petak planiraju posjetu Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“, tokom koje će ovoj ustanovi pokloniti 55 suknjica za priredbe i predstave, te lego kockice.

Fočanski Crveni krst svake godine, u okviru Dječije nedjelje, sjeti se i Doma za žensku djecu i omladinu u Višegradu, gdje ima i korisnika iz Foče, napominje Kovačeva.

Njima ćemo poslati pidžame, majice i ostale odjevne predmete, te jedan dio higijenskih proizvodanajavila je sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta  Foča Snežana Kovač.

Ovogodišnji slogan Nedjelje djeteta je „Moja nedjelja, moja godina“ koji nas podsjeća da svaki dan u godini treba da posvetimo djeci, da im pružamo ljubav i pažnju.

Izvor: Radio Foča