6. kolo lige za ostanak: Sutjeska – Drina (Z) 1:0

U veoma borbenoj, dinamičnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici, Sutjeska je stigla do značajne pobjede protiv kvalitetne ekipe Drine i zadržala šanse u borbi za opstanak u prvoligaškom karavanu RS.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano otvorenoj igri, čak su gosti iz Zvornika u pojedinim dijelovima bili i opasniji. Počelo je prilikom domaćeg tima, kada je Radović u 5. minutu pogodio spoljni dio mreže. Potom slijedi bolji period igre gostiju, pa su dobre prilike propustili Stjepanović u tri navrata, prvi put u 18. zatim u 20. i u 24. minutu, a neprecizan je bio i Mitrović u 29. minutu. Domaći tim je ozbiljno zaprijetio u 31. minutu, kada je Sekulovićev udarac iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara završio koji centimetar preko gostujućeg gola. Pet minuta kasnije pokušao je i Okuka, međutim nije se dao iznenaditi gostujući golman Bogičević.

Početak drugog poluvremena je počeo sa kišom, koja je donijela i radost domaćim igračima. Tek što su pošli sa centra, Okuka je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u kazneni prostor, gdje je pronašao Boška Radovića, koji pogađa mrežu gola Zvorničana. Domaći igrači su mogli povećati prednost u 50. minutu, ali udarac Stefana Pljevaljčića je završio pored gola gostujućeg tima. Rašević je bio u stopostotnoj prilici u 52. minuti da udvostruči prednost Sutjeske, ali se odličnom intervencijom istakao gostujući golman BogičevićS. Drina je opasno zaprijetila u 63. minutu, ali Stjepanović glavom šutira pored gola domaćeg tima. Najzreliju priliku za izjednačenje Drina je propustila u 69. minutu kada je Jevtić pogodio stativu gola Sutjeske.

Gradski stadion. Gledalaca:100. Sudija: Ognjlen Valjić (Banjaluka). Strijelac: Radović u 46. minutu. Žuti kartoni: Sekulović, Rašević, Mrgud, O.Pljevaljčić (Sutjeska); Mitrović, Marković, Jokić (Drina).

Sutjeska (F): Hodžić 7 ,Mrgud 7, S.Pljevaljčić 7 (od 90. A.Ivanović-), Rašević 7, Radović 7,5, Sekulović 7, Okuka 7 (od 81. M.Ivanović-), Elez 7, Milić 7, O.Pljevaljčić 7, Čvoro 7.

Drina (Z): Bogičević 6,5, Trifković 7, Vasiljević 7, Stjepanović 6,5 ( od 70. Spasojević -), Mitrović 6,5, Jokić 6,5, Blagojević 6,5, Marković 7, Stupar 6,5, Milojević 6,5, Jeftić 7.

Igrač utakmice: Boško Radović (Sutjeska)

Autor: S.Vukašinović