56.MOSI: Stonoteniserke se okitile zlatom, stonoteniseri bronzom

Stonoteniserke Foče, u sastavu Nada Marković, Snežana Marković, Jovana Zečević i Magdalena Vuković osvojile su zlatnu medalju na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama, savladavši u finalu ekipu Požege rezultatom 4:1.

„Ove godine imali smo malo teže mečeve nego prethodnih godina. Iako Berane nisu došle na MOSI u punom sastavu, Požega je ove godine bila izuzetno jaka. Upravo nam je finalni meč bio i najteži na takmičenju. Srećni smo zbog osvajanja zlatne medalje, ekipa je dobro funkcionisala i svi su dali svoj doprinos osvajanju ovog odličja“, rekla je Snežana Marković.

Stonoteniserke Foče prije osvajanja zlatne medalje, savladale su ekipu Priboja rezultatom 4:0, a ta pobjeda ih je odvela do finala i zlata.

Stonoteniseri Foče, u sastavu Saša Perišić, Aleksa Arsenić i Marko Ristanović savladani su danas u finalnim mečevima od Bijelog Polja i Berana sa po 4:0, i tako se plasirali na treće mjesto ovogodišnjih MOSI u Sokocu.

Rukovodilac stonoteniske ekipe Foče Nada Marković ističe da je osvajanje bronze veliki uspjeh za mušku ekipu, jer su na MOSI učestvovali mlađi igrači, za koje je ovo još jedno lijepo iskustvo:

„U muškom stonom tenisu na MOSI uvijek je mnogo jača konkurencija nego u ženskom, tako da sam prezadovoljna njihovim plasmanom“, rekla je Markovićeva.

Ona dodaje da se od ženske ekipe očekivala medalja:

„Zaista smo očekivali zlato u ženskom stonom tenisu jer smo poveli dobru ekipu. Pored Snežane, zadovoljna sam igrom Jovane i Magdalene jer su izuzetno doprinijele osvajanju ove medalje. Mladi igrači i trebaju da učestvuju na MOSI i da se na ovakvim turnirima čeliče“, istakla je Nada Marković naglašavajući da joj je posebna čast što stoni tenis uvijek osvoji neku od medalja za Foču.

Izvor: Radio Foča