dalekovod-snijeg

Vlažan i težak snijeg, koji na području opštine Foča intenzivno pada od prošle noći, uzrokovao je veliki broj kvarova na elektro-mreži i donio teškoće vozačima. U prekidu je nekoliko dalekovoda koji strujom snabdijevaju seoska područja. Bez električne energije su Zavait, Miljevina, Zubovići, Osijek, Brod, Trnovače, Zakmur, Kuta, Štović, Slatina, potvrđeno je u fočanskoj Elektrodistribuciji. Radnici ovog preduzeća su na terenu i ulažu maksimalne napore da, po veoma teškim uslovima, otklone brojne kvarove.

Svi magistralni i regionalni putevi na području opštine Foča su prohodni, ali se saobračaj odvija izuzetno otežano, rečeno je u Policijskoj upravi Foča. Posebno teška situacija je preko planinskog prevoja Rogoj i na lokalitetu Tuhalji, na putu prema Sarajevu, te na prevojima Prijeđel i Čemerno, na putu Foča-Gacko. Na ovim dionicama, kolovoz je sužen, ali nije bilo zastoja niti saobraćajnih nezgoda, a iz policije upozoravaju vozače da voze makimalno oprezno i da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

Sve raspoložive ekipe „Srbinjeputeva“ su na terenu, čiste snijeg i posipaju kolovoz abrazivnim materijalom. U Foči je, na gradskom području, palo desetak centimetara snijega, a u višim predjelima oko 40 centimetara.