stadion fk sutjeska

Sutjeska odmara do sredine januara

Nakon zajedničkog sastanka, a potom i svečanog ručka fudbalera, stručnog štaba i članova Uprave, igrači Sutjeske su dobili odmor koji će trajati sve do sredine januara naredne godine. Iza fočanskog prvoligaša je veoma turbulentan jesenji dio prvenstva. Ekipa je na kraju zauzela deveto mjesto sa 14 osvojenih bodova, ostvarili su tri pobjede, pet mečeva odigrali neriješeno i zabilježili osam poraza, postigli su 14, a primili 25 pogodaka. Fočaci su u grupi timova kojim je bliži plej aut nego plej of. Sve kad se sabere, skroman je to učinak izabranika Miljana Radanovića, koji je ekipu preuzeo nakon šestog kola, kada je na mjestu šefa stručnog štaba zamijenio Srđana Bajića. Ipak u redovima Sutjeske s obzirom na sve okolnosti nisu nezadovoljni ostvarenim.

– Iza nas je veoma teška i naporna polusezona. U prvenstvo smo ušli sa dosta podmlađenom ekipom. Kada sam se vratio na mjesto šefa struke, bili smo plasirani na pretposljednjem mjestu sa samo tri boda, bez ostvarene pobjede. Uspjeli smo zajedničkim naporom svih u klubu da konsolidujemo ekipu i na kraju skupimo četrnaest bodova, što nije puno, ali ni malo, kada se sagledaju sve okolnosti. Istina, nalazimo se u donjem dijelu tabele, iza nas su tri ekipe, dva boda bježimo Slogi, četiri Kozari, a šest Napretku i nalazimo se u najboljoj poziciji što se tiče ugroženih timova. Mislim da smo izvukli maksimum od ovog sastava. Ostaje nam da u zimskoj pauzi probamo dovesti nakoliko iskusnih fudbalera, ukoliko nam to finansijska situacija bude dozvoljavala. Jednostavno, želimo da napravimo respektabilnu ekipu koja će se nositi ravnopravno sa svim članovima fudbalske elite RS – istakao je Miljan Radanović, trener Sutjeske.

Predsjednik Fočaka Radenko Vasiljević smatra da je nakon svih dešavanja u prvom dijelu prvoligaškog šampionata RS, Sutjeska ostvarila solidne rezultate i vjeruje da će na proljeće svi planovi biti ostvareni.

– Kada se uzme u obzir da smo pred početak priprema za nedavno završenu polusezonu ostali bez pola tima iz prošlog prvenstva i sticajem okolnosti morali u potpunosti podmladiti ekipu, a uz to smo egzistirali u najtežoj finansijskoj situaciji u posljednjih desetak godina, moramo biti zadovoljni. Istina, pozitivna okolnost je bila što su se u drugom kolu priključili Rašević i Mojović, pa je ekipa koliko toliko dobila na sigurnosti, jer je ovo bio najmlađi sastav Sutjeske koji je u njenoj bogatoj istoriji ušao u prvenstvene okršaje. Upravo to neiskustvo nas je i koštalo u nekoliko mečeva, koje smo pomalo nesretno izgubili, ali sa druge strane većina mladih igrača sad već iza sebe ima zavidan broj prvenstvenih okršaja, kroz koje su se „okalili“ i zauzeli standardna mjesta u ekipi i to smatramo dobitkom za naš tim. Ipak, pokazalo se da nam „škripi“ na nekoliko pozicija u ekipi i sigurno ćemo na proljeće dovesti par pojačanja, uglavnom iz bližeg okruženja, što nam je bila klupska politika i u proteklom periodu. Već smo u pregovorima sa dva iskusna igrača na poziciji štopera i napadača i mislim da će dogovor biti uspješan. Kako trenutno stvari stoje, kompletan igrački kadar koji je igrao u prvom dijelu ostaće na okupu. Bez obzira što nismo raspolagali sa dovoljnio finansijskih sredstava, uspjeli smo da izvršimo sve obaveze prema igračima. Ostali smo im dužni još pola plate, koja će biti isplaćena tokom decembra. Uradićemo analizu protekle polusezone, sagledati sve pojedinosti i do početka priprema napraviti strategiju za proljeće. Sjednica Upravnog odbora kluba će se održati do polovine decembra, kojoj će prisustvovati i načelnik opštine Foča, koja je i glavni finansijer kluba, Radisav Mašić, gdje ćemo iznijeti sva zapažanja i stavove i donijeti zaključke o daljem radu. Cilj je jasan, obezbjediti opstanak i napraviti ekipu koja će u budućnosti biti stabilan čan prvoligaškog karavana RS – zaključio je Radenko Vasijlević, predsjednik Sutjeske.

Bez obzira što je Srđan Bajić napustio mjesto šefa stručnog štaba poslije šestog prvoligaškog kola, predsjednik Vasijlević je istakao da je bivši trener Fočaka ostavio upečatljiv trag u klubu.

– Rastali smo se sa Srđanom Bajićem na najbolji način. U teškim uslovima je vodio ekipu, sticajem okolnosti gubili smo bodove, plaćali danak neiskustvu. Bajić je bio korektan, preuzeo je dio krivice na sebe i pored toga što smo nudili dogovor o daljoj saradnji, ostao je dosliedan. Uslijedio je ponovni angažman Miljana Radanovića, koji se prihvatio obaveza u krizi rezultata. Ekipa je nakon dolaska Radanovića ostvarila tri pobjede, dva puta je odigrala neriješeno i mislim da je povratak mladog stručnjaka bio pravo riješenje – rekao je Vasijlević.

Autor:  S.Vukašinović