20171125_143638_HDR

Minimalnim, ali potpuno zasluženim trijumfom nad Napretkom u derbiju začelja, fudbaleri Sutjeske su se na najbolji način oporostili od vjernih navijača što se tiče prvog dijela prvenstva u prvoligaškom karavanu RS. Ovom pobjedom Fočaci su obezbijedili koliko toliko mirniju zimsku pauzu, dok će gosti iz Donjeg Šepka nakon poraza zimovati na posljednjem mjestu.

Prvo poluvrijeme je proteklo u nezanimjlivoj igri, domaći tim je imao blagu ali  jalovu inicijativu, a zabilježene su tek dvije poluprilike. U 29. minutu zaprijetili su domaći igrači, a neprecizan je bio Limić nakon udarca sa 20 metara. Dva minuta kasnije i gosti su mogli do pogotka, ali je Jevtićev udarac glavom završio pored desne stative gola Fočaka.

U drugom dijelu domaći igrači su krenuli dosta agresivnije, uslijedila je prava opsada gola Napretka, pa je u 52. minutu Drakul zamalo zakasnio nakon kornera da ubaci loptu u mrežu gostiju. U 65. minutu Rašević je dobro šutirao nakon asustencije Milutinovića, međutim gostujući golman Arnautović je bio na visini zadatka. I konačno trenutak odluke se desio u 61. minutu. Bila je to odlična akcija domaćeg tima, Marko Ivanović je lijepo prošao po desnoj strani, u kaznenom prostoru pronašao najboljeg aktera ovog meča Dejana Raševića, koji je sam neometan sa desetak metara pogodio mrežu nemoćnog golmana gostiju. Tri minuta kasnije, Napredak umalo nije stigao do izednačenja. Slobodan udarac sa dvadesetak metara izveo je Matić, a Milanović krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu. Domaći igrači su mogli udvostručiti prednost preko Sekulovića u 68., a potom i  u 74. i 76. minutu, kada je Rašević bio u dobrim prilikama. Posljednjih desetak minuta utakmice Sutjeska je bila brojčano slabija radi isključenja kapitena Nikole Mojevića radi drugog žutog kartona. Bez obzira na to, Fočaci su napravili još dvije izgledne šanse, prvu nije iskoristio Danilović, a pravo je čudo šta u pogodak nije pretvorio Rašević u 88. .minutu, kada je odlično reagovao Arnautović i odbranio njegov udarac.

SUTJESKA (F) – NAPREDAK (DŠ)  1:0 (0:0)

Gradski stadion.Gledalaca:100.Sudija:Slavoljub Gogić(I.Sarajevo) 7,5.Strelac: Rašević u 61.minutu.Žuti kartoni:Sekulović,Drakul(Sutjeska) Mijailović,Veselinović,Jevtić ,Matić (Napredak) Crveni karton:Nikola Mojović u 83.minutu, drugi žuti karton

Sutjeska (F): Milanović 7,Limić 7,Lukić 7 ,Rašević 7,5,Milutinović 7 (od 73.min.Milić-)Radović 7 (od 46.min.M.Ivanović 7,5) Mojović 7,Sekulović 7,Filipović 7,Drakul 7,Danilović 7(od 90. min.Perišić-)

Napredak (DŠ): Arnautović 7,5,Petrović 6(od 68. min.Stojanović)Zarić 6,5,Mijailović 6,5,Veselinović 6,5,Sladoje 6,5,Jevtić 7,Mitrović 6,5,Jovanović 6,5,Marić 6,5(od 85.min.Lukić-) Matić 7.

Igrač utakmice: Dejan Rašević (Sutjeska)

Autor: S.Vukašinović