Zoks-1-banatsko-pero-650x488

Aforizam “Sve srećne porodice liče jedna na drugu, a ostale žive na Balkanu”, čiji je autor Zoran Simić Zoks iz Foče, jedan je od četiri najbolja aforizma na konkursu za neobjavljene priče, pjesme i aforizme “Banatsko pero 2017” Biblioteke i Kluba knjige “Branko Radičević” iz Žitišta.

Višestruko nagrađivani fočanski aforističar zastupljen je sa tri aforizma u Zborniku odabranih radova sa književnog konkursa “Banatsko pero 2017” u kome se našlo ukupno 698 duhovitih opaski.

Izbor je izvršio urednik satirične rubrike u beogradskom listu “Politika” Dragutin Minić Karlo, a odmah iza najbolje trojke, na četvrto mjesto je pozicirao jedan od tri Simićeva aforizma.

Zoks-2-banatsko-pero-600x450

Simić, koji za sebe kaže da je rođen u Foči, gdje živi i ne radi, ove godine je objavio i petu zbirku aforizama “Na kratkom štapu” u kojoj nastavlja da komentariše političke i ekonomske prilike u zemlji i svijetu, kao i svakodnevnu borbu pojedinca za egzistenciju, a knjigu je i ovoga puta začinio šaljivim doskočicama o ljubavi i seksu.

“Preporučio bih mladima i ne samo njima, da što više čitaju, jer je knjiga najbolji lijek za stres”, rekao je Simić Srni.

Zoks-3-banatsko-pero-650x302

U Zbornik odabranih radova “Tri boje svjetlosti” sa konkursa “Banatsko pero” ušli su i Simićevi aforizmi “Najvažnija karika u lancu privatizacije preduzeća je katanac” i “Ljubav je kao šah- počinje otvaranjem, a završava se predajom”.

Simićevi aforizmi zastupljeni su u desetak zbornika, te u antologiji aforizama Jasmine Bukve, a objavljivani su i u „Večernjim novostima“.

Izvor: Radio Foča