Nusicev Optimalan Broj 5

Komedija „Nušićev optimalan broj“ biće izvedena u Gradskom pozorištu Foča 24. novembra u 19 časova.

Karte po cijeni 4KM i 3KM za studente (uz indeks) mogu se kupiti u Muzeju radnim danima 7-15 časova, kao i sat vremena prije izvođenja u biletarnici Pozorišta.

Nusicev Optimalan Broj 7

Komad govori o nepromjenjivosti našeg društva, o tome da smo ostali isti, sa istim manama od vremena Nušića pa sve do danas. Polazeći od ove pretpostavke, tvorci predstave došli su na ideju da Nušića i njegove likove “dovedu” u današnje vrijeme.

Nusicev Optimalan Broj 1

Na početku komedije, Nušića zatičemo pred nervnim slomom. Pisac ne zna više kako da se izbori sa zahtjevima svojih likova koji ga danonoćno opsjedaju zahtijevajući da ih drukčije prikaže u svojim djelima.

„Nušić, kao što je to danas moderno, traži pomoć psihijatra, ali se ispostavlja da je ovaj luđi od svih njegovih likova, jer je i vrijeme u kome živimo verovatno luđe od onog Nušićevog vremena“, stoji u najavi predstave.

Nusicev Optimalan Broj 2

Autor teksta i reditelj je prvak šabačkog pozorišta Ivan Tomašević, koji u predstavi igra komediografa Branislava Nušića, dok brojne likove iz Nušićevih komedija tumače  Aneta Tomašević i Željko Milošević. Komad je nastao kao koprodukcija Scene “Maska“ Šabac, Gradskog pozorišta Trebinje i Pozorišta“Male stvari“.

Izvor: Radio Foča