tenis-1-650x390

Tradicionalnim fočanskim Mastersom, klupskim takmičenjem Teniskog kluba „Foča“, na teniskim terenima na Ušću završena je još jedna teniska sezona.

U finalu su se sastala dva najkvalitetnija fočanska tenisera Luka Miletić i Srđan Fundup, a Miletić je još jednom pokazao da je za nijansu kvalitetniji igrač i slavio je sa 7:5, 6:2.

Finale je odlučeno u prvom setu, kada je Fundup imao servis i vođstvo od 5:4 u gemovima, ali je Miletić uzeo brejk i sa tri gema u nizu riješio set u svoju korist 7:5.

I u drugom setu viđena je velika borba, sa dosta lijepih poena, ali je Miletić igrao sa dosta više samopuzdanja, dokazavši da je trenutno najkvalitetniji fočanski teniser.

tenis-3-600x450

Fundup je čestitao svom klupskom drugu na zasluženom trijumfu.

„Definitivno, bolja igra Luke , posebno u ključnim poenima, na 40:40 i na brejk lopte. To je prelomilo meč, posebno u prvom setu“, rekao je Fundup.

Trinaestogodišnji Miletić, koji je u ovoj sezoni osvojio četiri turnira iz kalendara Teniskog saveza BiH , dok je u dva finala poražen, kaže da mu dosta znače i klupska takmičenja.

„Veoma sam zadovoljan ovom sezonom. Nastudpam u kategoriji do 14 godina i trenutno sam osmi na rang listi Teniskog saveza BiH“, rekao je talentovani Miletić, koji će i naredne godine nastupati u istoj kategoriji sa dobrim šansama da se bori za sam vrh rang liste.

tenis-2-650x355

Trener u TK Foča Milenko Hadživuković kaže da je na Mastersu nastupilo 19 igrača i da je odigrano 17 mečeva.

„Turnir je bio veoma kvalitetan. Uspjeli smo da nakon kiše osposobimo terene i da ovim turnirom nagradimo naše tenisere koji su trenirali cijelu godinu“, rekao je Hadživuković.

Sa otvorenih terena, fočanski teniseri prelaze u salu Osnovne škole „Sveti Sava“, gdje će trenirati polaznici škole tenisa, te u Gradsku dvoranu gdje će formu održavati iskusniji članovi TK Foča.

Izvor: Radio Foča