stadion-616x450

Sutjeska potpuno podmlađena u novoj sezoni

Kada je pre mjesec dana obavljena prozivka u fočanskom prvoligašu, sve je izgledalo da će Sutjeska u normalnim uslovima provesti pripreme. Odazvao se skoro kompletan igrački kadar iz protekle sezone, ali nije sve teklo po planu koji je zacrtao trener Srđan Bajić, zajedno sa Upravom na čelu sa Radenkom Vasijlevićem. Iz tog razloga Vasiljević je neposredno pred početak prvenstva otvorio karte i iznio sve kako bi upoznao javnost šta je pratilo klub u pripremnom procesu, a i neposredno pred početak prvenstva u I Ligi RS.

– Od trenutka kada nismo otišli na Memorijalni turniru“ Milivoje Mišo Savić „ u Vlasenici, koji je u trenutku tragedije bio naš golman, suočili smo se sa nizom problema koji su direktno vezani za igrački kadar. Jedan broj igrača je bez najave napustio klub i prešao u ekipe koje su po rejtingu znatno slabije od Sutjeske, zato nam je čudno i ne znamo čime su bili motivisani pogotovo kada se uzme u obzir da su obaveze prema njima u potpunosti bile ispunjene. Nekolicina fudbalera nisu potpisali amaterski ugovor, te samim tim nisu pristupili procesu registracije, što im je onemogućilo da steknu pravo nastupa. Par dosadašnjih starijih i iskusnijh prvotimaca se nudilo ili nudi drugim klubovima i to nas posebno iznenađuje, jer pokušavaju da odu u sredine koje nemaju ni tradiciju ni infrastrukturu, kao ni uslove koji se mogu porediti sa onim što mi posjedujemo u Foči. Posebno nam nije jasan stav dva naša fudbalera koji su imali posebnu pažnju od kluba, ali i od opštine Foča, a oni se pokazali nelojalnim klubu u kome su stekli afirmaciju i od kluba za potpisivanje ugovora tražili neprimjerenu nadoknadu. Zbog svega navedenog i činjenica da su pojedini igrači pokazali nespremnost da prihvate pravilnik o nagrađivanju, ali i ostalim obavezama, Upravni odbor zajedno sa stručnim štabom je bio primoran da traga za mladim neafirmisanim igračima iz okruženja. Tako su dobili priliku talentovani igrači iz Rogatice, Sokoca, Trebinja, Čajniča i naravno naši poletarci iz omaldinskih pogona. Svi su izuzetno mladi, rođeni 1997., 1998. i 1999. godine i oni će biti budućnost Sutjeske, uz naše igrače koji su ostali vjerni klubu i braniće plavo-bijele boje u narednom periodu. Od javnosti i naših vjernih navijača očekujemo razumijevanje i podršku, jer će Sutjeska u nastupajućem prvenstvu biti najmlađa ekipa u istoriji kluba, ali sigurno jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa u I ligi RS. Na kraju bismo se zahvalili i svim igračima koji su napustili Sutjesku na dosadašnjoj saradnji i želimo im uspijeh u novim sredinama – zaključio je Radenko Vasijlević, predsjednik Sutjeske.

Vasijlević je istakao da u Sutjesci postoji ideja o formiranju Akademije.

– Ovo što sad radimo i pdmlađujemo ekipu je nešto slično organizaciji omaldinskih pogona kroz Akademiju. Okupljamo mlade talentovane igrače iz bližeg okruženja, sa područja Hercegovine i Sarajevsko – Romanijske regije i da se takmičimo, ali bez ambicija da ih opterećujemo posebnim rezultatima, želja je da stvaramo fudbalere koji će se afirmisati, uostalom Foča i Sutjeska imaju bogatu tradiciju i poznato je koliko je na stadionu pokraj Ćehotine poniklo vrhunskih fudbalera – rekao je Vasijlević.

Autor: S.Vukašinović