Maskenbal-slika11-650x488

Dječija igraonica „Zvjezdica“ organizovala je sinoć prvi porodični maskenbal na kome su mališani i članovi njihovih porodica imali priliku da svoje umijeće i maštu iskažu kroz mnoštvo zanimljivih kostima koje su kreirali.

Djeca i njihovi pratioci druženje su započeli na Gradskom trgu gdje su se okupili u kostimima koje su imali zadatak međusobno da usklade, odnosno da  se obuku u isti ili sličan kostim.  Igru i zabavu su nakon kratke šetnje ulicama grada nastavili u igraonici na zajedničkoj žurci. Posebno osmišljenim kostimima vjerodostojno su oživjeli  likove iz bajki poput princeze, Crvenkapice, vuka i lovca a neki su ušli i u ulogu doktora, mornara ili policajca.

Maskenbal-slika2

Voditelj igraonice „Zvjezdica“, Zvjezdana Kulić,  kaže da su roditelji sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju.

„Ovom prilikom uvukli smo roditelje u svijet mašte i šarenila. Takođe smo im omogućili da bar u ovom kratkom vremenskom periodu zaborave svoje brige i obaveze i budu ponovo djeca, da se druže i vesele.“, kaže ona.

Maskenbal-slika3

Kulićeva je rekla da maskenbal prevashodno ima za cilj ukazivanje na to da je neophodno da se njeguju porodične vrijednosti, naročito kroz svakodnevna porodična druženja koja su od velikog značaja za svakog pojednica.

Ovakve vrste aktivnosti, kaže Kulićeva, kod mališana podstiču maštu i kreativnost a oni na ovaj način razvijaju  i rječnik i osjećaj empatije.

Izvor: Radio Foča