rafting

Sve je spremno za prvu regatu „Drinska avantura“ koja će se u Foči održati 17.i 18.juna. Dvodnevna turističko-zabavna manifestacija, koju organizuje Omladinski pokret Foča, okupiće na stotine učesnika iz RS, BiH i Srbije koji će moći da uživaju u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima na fočanskom Akva parku “Ušće”.

Osim dobre zabave, koju organizatori obećavaju, učesnici Drinske avanture u subotu će biti u prilici i da razmijene mišljenja na temu “Drina nas spaja” u okviru planiranih debata.

-Okrugli sto na temu “Drina nas spaja” biće održan u subotu od 13 časova u fočanskom Centru za kulturu, gdje ćemo okupiti brojne mlade i predstavnike opština u slivu rijeke Drine. Imamo potvrdu da će nam doći predstavnici opštine Bajina Bašta i organizatori njihove Drinske regate, koji će nam pružiti i logističku podršku. U subotu uveče organizujemo koncert  grupe “Zabranjeno pušenje” na fočanskom Akva parku, što će biti i uvod u pravu Drinsku avanturu-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

DRINSKA-AVANTURA-3

Uz moto “Gdje nastaje Drina, počinje avantura”, spust gumenim čamcima i drugim plovililma od Rafting centra Bastasi do fočanskog Akva parka “Ušće”, dug 15 kilometara, biće održan u nedjelju, 18. juna.

-U nedjelju ujutru u 8 časova polazak je sa Gradskog trga u Foči ka Rafting centru “Bastasi” gdje ćemo izvršiti registraciju svih učesnika, kojih je već preko stotinu. Učesnici dolaze iz Trebinja, Gacka, Rudog, Pala , Zenice, Goražda, ronioci iz Mostara, kajakši, kao i brojni učesnici iz Srbije. Nije nam poenta u profesionalizmu, već u druženju i mobilnosti maldih, a obezbijedili smo i nagrade za najbolje i najbrže, za prvo mjesto nagrada iznosi 500, za drugo 300 i treće 200 maraka-rekao je Mandić.

Druženje na Drini, nakon takmičarskog dijela, nastaviće se  “igrama bez granica” i di-džej žurkom na Akva parku.

Fočanskom omladinskom pokretu podrška u organizaciji stigla je od Ministarstva porodice omladine i sporta RS, opštine Foča i od lokalnih rafting klubova i preduzetnika.

-Svi su podržali ovu ideju koja promoviše Drinu, turizam, kvalitetnu zabavu i mobilnost mladih. Za posjetioce sa strane obezbijeđen je besplatan kamp na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba ‘Sutjeska’ u Donjem Polju. Ono što je nama najvažnije jeste bezbjednost, za to smo se pobrinuli i zato je organizacija na najvišem nivou-dodao je Mandić.

aqua park usce

Fočanski omladinci još jednom su pozvali mlade, ljubitelje prirode, avanture i zabave da im se pridruže i podrže prvu Drinsku avanturu koja, kako kažu, ima perspektivu da postane jedna od najmasovnijih manifestacija na području ove lokalne zajednice.

Izvor: Radio Foča