fk sutjeska

Fočanski poletarci u poptpunosti zadovoljili

Fudbaleri Sutjeske su otputovali u Mrkonjić Grad na posljednji susret ovogodišnje sezone doigravanja za ostanak u prvoligaškom karavanu RS sa ekipom sastavljenom od golobradih mladića iz juniorskih i kadetskih pogona. Na gostovanje protiv Slobode je krenuo i predsjednik kluba Radenko Vasijlević koji je dao moralnu podršku ekipi, ali je i na licu mjesta htio da se uvjeri u mogućnosti poletaraca Sutjeske i vidi na koga bi se moglo ozbiljno računati u narednom šampionatu.

– Zaista sam prijatno iznenađen nastupom našeg mladog tima. Ispoljili su veliku volju i borbenost, ali i prikazali zavidno fudbalsko znanje. Uostalom, odigrali smo neriješeno protiv dosta iskusnije ekipe Slobode. To su potvrdili i domaći igrači, jer su čestitali na dobroj igri našim poletarcima. U našem sastavu je bilo osam kadeta i juniora, tek trojica su bila nešto iskusnija, ali i oni su se tako nedavno iz omladinskih pogona priključili seniorskom sastavu. Tačno je da smo imali želju da damo priliku igračima iz omladinskih pogona, ali iskreno bili smo i primorani na ovaj potez, jer smo imali veliki broj suspendovanih, povrijeđenih, ali i igrača koji su imali ličnih obaveza pa nisu mogli putovati u Mrkonjić Grad. Sve su svemu, trener Srđan Bajić je i pored dosta problema napravio dobru selekciju, naši mladi igrači se nisu prepali protivnika, naprotiv, nosili su se kao da raspolažu zavidnim fudbalskim iskustvom. Ni primljeni pogodak ih nije pokolebalo, pa su uspjeli da izjednače nakon samo sedam minuta vođsvtva domaćeg tima, upravo pogotkom jednog od tih poletaraca, Luke Sekulića – ističe Vasijlević.

Kraj je šampionata, igrači će na odmor, kakve su dalje aktivnosti Uprave?

– Naravno, igrači će biti slobodni dvadesetak dana, poznato je da će novi šampionat startovati početkom avgusta. Već moramo odmah razmišljati i o početku priprema. Moramo napraviti dogovor i sa načelnikom opštine gospodinom Radisavom Mašićem o daljim aktivnostima, jer je opština glavni finansijer kluba. Naravno izvšićemo analizu, obaviti pregovore i sa trenerom Bajićem i ostalim stručnim kadrom u Sutjesci. Narednih dana će biti i održana godišnja Skupština kluba. Svakako da će se razgovarati i sa igračima, a pojedincima ćemo se zahvaliti na dosadašnjoj saradnji, jer su najavili da radi radnih i privatnih obaveza neće moći više nastupati za Sutjesku. Većina od mladih igrača koji su nastupili baš u meču protiv Slobode će vjerovatno dobiti šansu, a svakako da razmišljamo i o pojačanjima, što će diktirati finansijska situacija u klubu – zaključio je Radenko Vasijlević, v.d. predsjednika Sutjeske.

Autor: S.Vukašinović