Mališani i vaspitači Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” prošetali su gradskim ulicama i sugrađanima čestitali Novu godinu, darujući ih slatkim kolačićima koje su napravili povodom praznika. Kroz smijeh, pjesmu i dobru zabavu mališani su poželjeli prolaznicima sve najbolje u novom ljetu.

“Srećna vam Nova godina”… odjekivalo je danas fočanskim ulicama, ali i brojnim ustanovama koje su obišli mališani u svojoj “Novogodišnjoj šetnji” nesebično dijeleći radost praznika.

Spretna dječica podijelila su i na desetine kolačica i obradovala sugrađane.

-Dijelimo kolače našim prijateljima i sugrađanima, jer je vrijeme radovanja i darivanja-poručili su mališani.

U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” ističu da im je cilj prenijeti radost praznika na originalan način koji će sugrađani pamtiti.

-Mi smo došli na ideju da ovom Novogodišnjom šetnjom našim sugrađanima poželimo srećnu i slatku  Novu godinu kolačićima koje smo zajedno izrađivali i šarali i koji osim što su jako ukusni , lijepa su  praznična dekoracija-rekla je vaspitačica, Sanja Prodanović.

Neobična “Novogodišnja šetnja” izazvala je oduševljenje kod Fočaka. Saglasni da je gest mališana nešto najupečatljivije što su doživjeli tokom prazničnih dana.

Djeca “Čika Jova Zmaja” radost praznika svojom “slatkom” posjetom unijeli su danas i  u prostorije Radio Foče.

I nas su uvjerili da su poklonjena ljubav i pažnja osnovni sastojci istinski srećnih praznika.

Izvor: Radio Foča