Glumci Pozorišta „Male stvari“ iz Trebinja izveli su juče u Gradskom pozorištu Foča predstavu za djecu „Čarobna Nova godina“, rađenu po tekstu „Put do čarolije“ Vladimira Đorđevića, a u režiji Željka Miloševića.

Ova edukativna, interaktivna i vesela predstava podstakla je najmlađu publiku da pomogne dobroj vili i vilenjaku Mitru da spasu Djeda Mraza i Novu godinu od zlih sila i čarobnjaka Stravila.

„Predstava govori o sukobu dobra i zla, ali i o oprostu jer na kraju vila i vilenjak opraštaju čarobnjaku koji je želio da ukrade Novu godinu kako nikada ne bi došla i prekinula vrijeme njegove vladavine. Ono što je najvažnije jeste da ova predstava govori o drugarstvu, o tome da svima treba dati drugu šansu jer svi mogu pogriješiti“, izjavio je Željko Milošević.

On je zaigrao u ulozi čarobnjaka Stravila, dok je Milica Jeremić tumačila ulogu dobre vile i animirala lutke pudlice Ružice i bake Dare koji su pomagali dječaku Mitru u njegovoj hrabroj avanturi.

„Jako mi se svidjelo gostovanje u Foči. Publika je zaista predivna, djeca su divno reagovala i učestvovala u predstavi tako da mi je bilo zadovoljstvo igrati pred njima“, kazala je Jeremićeva.

U predstavi su, u dva termina, uživali mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i Igraonice „Klincograd“, te učenici nižih razreda OŠ „Sveti Sava“.