Dječja predstava „Čarobna Nova godina“ Pozorišta „Male stvari“ iz Trebinja biće izvedena u petak, 29. decembra u Gradskom pozorištu Foča.

Ova, kako i dolikuje novogodišnjim praznicima, vesela predstava obiluje igrom, obrtima-peripetijama u pasažima koji se nadopunjuju i u kojima se smjenjuju događaji, ali i likovi koji su tu uvijek sa istim ciljevima, da zbune ili pomognu dječaku Mitru da spasi Djeda Mraza i Novu godinu od zlih sila i čarobnjaka čika Stravila. Na tom opasnom putu Mitar će naići na brojne prepreke koje će smišljati i podmetati čarobnjak Stravilo i vuk Zloćko, ali i na prijatelje kao što su zec Gricko, pudlica Ružica, baka Dara i drugi koji će pokušati da pruže pomoć dječaku u njegovoj hrabroj avanturi.

No, da li će uspjeti da spase Djeda Mraza i Novu godinu od zle magije, ostaje da se vidi.

Priču „Čarobna nova godina“  inspirisanu dramom za djecu „Put do čarolije“ Vladimira Đorđevića, režirao je Željko Milošević, a igraju i animiraju Mitar Milićević, Milica Jeremić i Željko Milošević.

Predstava je namijenjena publici od 4 do 10 godina, no u njoj mogu uživati i malo mlađi, kao i nešto stariji drugari.

Cijena karte iznosi 2KM, a predstava će biti izvedena u dva termina: u 12:30 časova (Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj) i 13:30 (učenici nižih razreda OŠ „Sveti Sava“ i mališani Igraonice „Klincograd“). Drugi termin je popunjen, a karte za izvođenje u 12:30 časova mogu se kupiti pred početak predstave.