Iako su fudbaleri Sutjeske već odavno na zimskoj pauzi, Uprava kluba ne sjedi skršternih ruku. Ovih dana je održana sjednica Upravnog odbora na kojoj su doneseni veoma značajni zaključci za dalje funkcionisanje kluba. Kao što je poznato, glavni finansijer svih sportova pa i fudbalskog kluba je opština Foča, pa je ovom važnom sastanku prisustvovao i načelnik Radisav Mašić koji je dao punu podršku za uspješnu egzistenciju fočanskog prvoligaša u narednom perodu.

Potpredsjednik Sutjeske Radenko Vasijlević, uglavnom je zadovoljan donesenim odlukama i smatra da će klub bez obzira na sve okolnosti imasti solidne uslove u nastupajućoj godini.

– Kao kod većine sportskih kolektiva ne samo u Foči već uopšte u okružanju finansije su gorući problem. Sutjeska je provela proteklu godinu sa sredstvima dosta manjim nego što je to bilo u nekom ranijem periodu ipak uspjeli smo uglavnom da ispoštujemo sve obaveze. Dobili smo čvrsta uvjerenja da ćemo i u narednom periodu imati isti budžet kao što je to bilo u protekloj godini, uz to se nadamo i da ćemo dio finansija obezbijediti preko sponzora, što bi bilo dovoljno za osnovnu egzistenciju kluba. Nažalost, opterećeni smo i nekim poreskim obavezama iz perioda prije dolaska sadašnje Uprave, pa je formirana komisija koja će se brinuti o tome i nadamo se u što skorije vrijeme riješiti taj problem i anulirati zaostala dugovanja – ističe Vasiljević.

Osim što se vodi računa o finansijskim sredstvima koja su osnov za normalan rad, Uprava Sutjeske dosta računa polaže i na infrastrukturi, pa su pokrenute aktivnosti oko novih sadržaja na stadionu pokraj Ćehotine.

– Želimo da ekipa ima sve uslove za neometano provođenje treninga kao i odigravanje utakmica, glavni i pomoćni teren su u vrlo dobrom stanju, ali se trudimo da ih u ovoj zimskoj pauzi održavamo na najbolji način. Na pravom smo putu da u sklopu klupske zgrade u kojoj su smještene svlačionice, restoran sa terasom i sobe za boravak fudbalera, napravimo teretanu. Imamo dovoljno slobodnog prostora, teretana nam je neophodna i na pravom smo putu da i to realizujemo – govori predsjednik Vasijlević.

Prema položaju na tabeli, Fočacima na proljeće slijedi borba za opstanak u prvoligaškom karavanu RS, iz tog razloga već se razmišlja i o dovođenju adekvatnih pojačanja na određenim pozicijama.

-Poznato je da smo u prvom dijelu šampionata nastupili sa podmlađenim sastavom, desila nam se smjena generacija, poslije svega nije moglo bolje i zato moramo biti zadovoljni ostvarenim. Međutim, svjesni smo da na proljeće moramo bolje, zato ćemo dovesti nekoliko kvalitenih igrača i to na poziciji golmana, štopera i napadača. Već smo u pregovorima sa nekolicinom iskusnih fudbalera i oni su na pragu potpisivanja ugovora. Dosta je igrača koji su ponikli u našem klubu, a igraju u prvoligaškim i drugoligaškim ekipama RS i Federacije BiH i sa par njih smo obavili razgovore i oni su izrazili želju da se vrate u matičnu sredinu. Što se tiče igračkog kadra, sve to radimo u dogovoru sa šefom stručnog štaba Miljanom Radanovićem, koji će do početka priprema koje su planirane za kraj januara, imati potpuno jasnu sliku sa kakvim će igračkim kadrom ući u proljećnu polusezonu. Vjerujemo da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve kluba, koji bi u narednom periodu trebao biti i ostati stabilan prvoligaš RS – zaključio je predsjednik Sutjeske, Radenko Vasijlević.

Autor: S.Vukašinović