karate-Ljubisnja-djeca-tracak-650x488

Roditelji djece sa teškoćama u razvoju, koja su ove godine zahvaljujući otvaranju sekcije pri Karate klubu „Ljubišnja“,  prvi put dobila priliku da se bave sportom, nadaju se da će se primjerom karatista povesti i drugi sportski klubovi.

Selena Šarić, baka petogodišnjeg dječaka Lazara, navodi da je veoma važno za djecu da se ne osjećaju izostavljenim ni u jednom segmentu života.

„Posebno što je sport veoma važan radi fizičkog i psihičkog razvoja, radi socijalizacije, tako da je ovo jedan human i plemenit gest „Ljubišnje“, koji treba pohvaliti“, rekla je Šarićeva.

Korisnici Sevis centra za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“, ali i druga djeca i odrasli koji nisu u ovom udurženju, na treninge dolaze dva puta sedmično.

Među 23 polaznika škole karatea je i troje djece iz Federacije BiH, iz opštine Foča-Ustikolina.

„Amina ima pet, a Amel šest godina. Mnogo im znače ovakve aktivnosti i oni su presrećni što dolaze na karate“, kaže majka Amela Čimpo.

Namira Ramović, majka šestogodišnjeg Benjamina,ističe da nakon vježbi sa logopedom, psihologom i surdiologom u „Tračku nade“, odlično dođu i fizičke aktivnosti u „Ljubišnji“.

„Benjamin se raduje svakom dolasku u Foču i odlično napreduje. Prezadovoljni smo i radom u „Tračku nade“ i u karate klubu“, kaže Ramovićeva.

Dok traje renoviranje Sportskog centra „Partizan“ treninzi se izvode u podrumu zgrade Centra za kulturu i informisanje.

Predsjednik i trener Karate kluba „Ljubišnja“ Ljubomir Todović kaže da djeca, podijeljena u četiri grupe, uglavnom rade gimnastičke vježbe i uče kate.

„Ako bude razumijevanja u opštini, a trebalo bi, ovaj prostor u Centru za kulturu i informisanje bio bi najpodesniji da ostane za ovu sekciju, jer je blizu prostorija „Tračka nade“, rekao je Todović.

Izvor: Radio Foča