stadion-616x450

I Drina stadion pokraj Ćehotine napustila pjevajući

Fudbaleri Sutjeske su doživjeli još jedan neuspjeh pred domaćim navijačima. Ovaj put stadion pokraj Ćehotine i Drina je napustila uzdignuta čela. Tako Fočaci nisu uspjeli da ovjere pobjedu u prethodnom kolu nad Slobodom u Mrkonjić Gradu, pa su izabranici Miljana Radanovića ponovo u kritičnoj zoni i slijedi im grčevita borba za opstanak.

Zvorničani su ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Sutjeske, ali prema dešavanjima na terenu stiče se utisak da postignti rezultat nije pravo mjerilo događanjima na terenu.

– Pobjeda Drine je zaslužena, ali rezultat iako izgleda ubjedljiv, nije realan u odnosu na kompletan utisak sa ovog meča. Bez obzira na sve, morali smo na kraju čestitati Zvorničanima na pobjedi koja ih je ostavila u borbi za najviši plasman, a naš tim i definitivno svrstala u ekipe koje će se kroz doigaravanje boriti za očuvanje prvoligaškog statusa. Gosti su veoma rano došli do predonosti, što nas je pomalo iznenadilo i poremetilo dalji tok igre. Poslije toga su mudro odigrali u odbrani i brzim kontranapadima ugrožavali naš gol. Nažalost, mi nismo iskoristili nekoliko izuzetnih prilika i to nas je koštalo poraza. Nemam šta zamjeriti našim igračima, možda smo jedino bili pomalo neoprezni u defanzivnim zadacima,  jednostavno sportska sreća nas je i ovaj put zaobišla. Mislim da je kod drugog pogotka gostiju u jeku naših napada napravljen sudijski propust, međutim ne bih to posebno komentarisao, o tome ima ko da donosi odluke – zaključio je Miljan Radanović, trener Sutjeske.

Miljan Radanović se osvrnuo i na završnicu jesenje polusezone.

– Ostala su tri kola do zimske pauze, slijede nam dva teška gostovanja kod lidera Zvijezde 09 i Podrinja, a polusezonu ćemo zaključiti na našem terenu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak,  Napretka iz Donjeg Šepka. Sigurnio da ćemo se potruditi izvući maksimum iz ovih susreta, kako bi koliko-toliko spokojnije otišli na zimski odmor – istakao je Radanović.

Autor: S.Vukašinović