DSC06095

Dječja predstava „Velika Štrumpfastična avantura“ Mašinog pozorišta iz Beograda, rađena po motivima istoimenog crtanog filma, izvedena je sinoć u Gradskom pozorištu Foča. Najmlađi su uživali u interaktivnoj predstavi koja prati avanture Štrumpfete, Trapavka i zločestog čarobnjaka Gargamela koji ih vječito proganja.

„Deca su sarađivala i lepo su prihvatila predstavu“, izjavio je Milan Tošić, glumac Produkcijske kuće „Mašino pozorište iz Beograda. Dodaje da je publika shvatila pouku predstave, te da su svesrdno pomagali Štrumpfeti i Trapavku da nauče Gargamela pravim vrijednostima.

DSC06079

„Iz moje uloge Štrumpfa Trapavka deca ne mogu da vide ništa jer sam ja smotan i trapav, ali smo im dali pouku da treba da teže da budu što bolji, da slušaju svoje roditelje, da budu pažljivi, da redovno peru zube, da sređuju svoju sobu. Jednostavno, da teže ka tome da budu najbolji na svetu“, naglasio je Tošić.

Predrag Prodanović zaigrao je u ulozi Gargamela koji, koliko je negativac, toliko je i u suštini smiješan.

DSC06087

„Dečije predstave je najteže raditi jer decu ne možete da prevarite. Oni ili veruju ili vam ne veruju, ali to je i najdraža publika. Kad vidite njihove osmehe i sreću na licima, to nema cenu i to je nešto najlepše što ovaj posao pruža“, ističe Prodanović.

Izvor: Pozorište Foča