10

Dječija predstava „Da sam neko ko vlada planetom“ Dječijeg pozorišta Stanković iz Nikšića izvedena je danas u Gradskom pozorištu Foča. Režiju komada, rađenog po tekstu Tode Nikoletića, potpisuje Radojica Stanković koji se u ulozi Šante Pante pojavljuje u predstavi.

Ovaj popularni dječji glumac i animator već tri decenije radi s djecom kroz lik Šante Pante, te bilježi preko 5.000 izvođenja ovog zabavnog i imaginarnog lika. Prvobitno iskustvo sticao je na sceni pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda, ali je gradeći Šantin lik mnogima uljepšao djetinjstvo i postao prepoznatljiv po tom liku.

2

„Publika je lijepo reagovala na ovu interaktivnu priču kroz koju se djeca upoznavaju s likom Šante Pante. To je pričica o odrastanju imaginarnog lika koji je tako smišljen da zainteresuje dječiju maštu jer se publici obraća na neki neobičan i šantav način. Međutim, u jednom momentu moj lik govori jednu vrlo važnu i ozbiljnu stvar, a to je priča o školi gdje se djeci upućuje na nešto što ih čeka u školskim okvirima. Naravno, predstava ih upućuje i na ljubav prema roditeljima i učiteljima na najljepši mogući način“, izjavio je Stanković.

Predstavu su, u dva termina, sa oduševljenjem pogledali učenici nižih razreda osnovnih gradskih škola, kao i mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Izvor: Muzej Stare Hercegovine