Predavanja-saobraćaj-slika-4-650x488

Službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča održali su danas, u okviru  republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“  predavanja  o bezbjednosti u saobraćaju za djecu prvog razreda iz OŠ „Sveti Sava“. Pored teoretskog dijela, đaci su i tokom kratke šetnje kroz grad sticali znanja o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Mališani su saznali kojom stranom kolovoza treba da se kreću, gdje treba da prelaze ulicu i koja je uloga semafora. Da se prvačići bezbjedno kreću kroz grad pomogli su im policijski službenici  ali i članovi saobraćajne sekcije iz Osnovne škole „Veselin Masleša“.

Saobraćaj-predavanje-slika-2

Mališani su stekli mnogo novih znanja vezanih za pravilno ponašanje, kako pješaka, tako i vozača u saobraćaju.

“Ulicu prelazimo samo na pješačkom prelazu”, kaže Filip Milanović.

Predavanja-saobraćaj-slika1

“Kada prelazimo ulicu moramo prvo da pogledamo lijevo i desno, i tek ako vidimo da nema automobila možemo da pređemo”, rekla je Marija Kekić.

Cilj ove akcije je da djeca steknu osnovna znanja o tome kako bezbjedno učestvovati u saobraćaju.

“U nastavku akcije naš fokus će biti odnos vozača prema djeci, tako da će u blizini škola biti pojačana kontrola saobraćaja”, navodi Dalibor Vrećo, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Foča i dodaje da će predavanja biti organizovana u obje osnovne škole u Foči.

Predavanja-saobraćaj-slika3

Akciju  „Zaštitimo djecu u saobraćaju“  MUP RS sprovodi na početku svake školske godine.

Izvor: Radio Foča