20170902_190817_HDR

Nastavljena je rasprodaja bodova na stadionu pokraj Ćehotine. Ovaj put kompletan plijen je, ni kriva ni dužna, odnijela ekipa Podrinja. Prikazana igra oba rivala na ovom meču je ispod svakog prosjeka i zato ne treba da čudi njihov trenutni plasman na začelju tabele. Ako nastave da pružaju fudbalske predstave kao što je to bilo u Foči i pred Sutjeskom, a i pred Podrinjem je grčevita borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Novinarska bilježnica ostala bi potpuno prazna što se tiče prvog dela susreta, da u 36. minutu katastrofalnu grešku nije napravio domaći golman Krnojelac, koja je na kraju se ispostavilo i riješila ovu utakmicu. Gostujući igrač Redžić je sa preko četrdeset metara uputio jedan udarac ka golu domaćeg tima, lopta je jedva došla do ivice kaznenog prosora gdje je istrčao golman Krnojelac i sam, neometan pokušao da prihvati loptu i proslijedi je svojim saigračima. Međutim spetljao se, okliznuo, pao, a lopta mu je izmigoljila iz ruku i uputila sa ka mreži njegovog gola. Sve je to dobro pratio gostujući igrač Vujić, pritrčao i lagano smjestio loptu u gol Sutjeske.

Svemu tome kad se doda da je to bio možda tek, drugi, treći prelazak gostujućih igrača na polovinu domaćeg tima, dovoljno govori o kompletnom dojmu što se tiče učinka ekpe iz Janje, koja je ispostavilo se poklonom domaćeg tima došla do značajnog trijumfa.

Istina, Sutjeska je imala jalovu inicijativu, kako u prvom tako i u drugom dijelu. Izveli su Fočaci čak četrnaest kornera, sedam, osam slobodnih udaraca iz zone gdje bi se mogao ugroziti gostujući gol, ali ni jednom nisu bili u prilici i da takve pozicije realizuju. Gosti su se uglavnom branili i iz brzih kontranapada na početku drugog dijela pokušavali da ugroze gol domaćina, pa su tako zaprijetili u 54. minutu, kada je Đokićev šut sa šesnaest metara odbranio Krnojelac, a tri minuta kanije iz slobodnog udarca sa 20 metara bio je neprecizan Vujić.

Domaći tim je ozbiljnije zaprijetio u 60. minutu, kada je Dačević sa šesnaest metara šutirao zamalo pokraj gola gostiju iz Janje. Slično je uradio i Danilović u 66.minutu.

U finišu utakmice igrači Sutjeske su napravili pritisak, pokušali da stignu bar do izednačenja, ali u tim trenucima su gosti su izveli brz kontranapad u 85. minutu, međutim ovaj put se Krnojelac se nije dao iznenaditi. I konačno posljednju šansu da poravnja rezultat nije iskoristio Mojović u 87. minutu iz slobodnog udarca, gostujući golman Đurić je pravovremeno reagovao i otklonio opasnost od svoga gola.

Autor: S.Vukašinović