Koncert-klasične-muzike-slika4-650x488

Nastavnici Osnovne muzičke škole u Foči sinoć su Gradskom pozorištu održali koncert klasične muzike pod nazivom „Staze ljubavi“. Na koncertu su nastupili Aleksandra Komlenović, Veljko Mastilo i Dušan Mirkov kao gost.

Posjetioci su, između ostalog, mogli da čuju djela Nikolaja Rimskog Korsakova, Rahmanjinova, Edvarda Griga, Šarla Gunoa i Đulija Kačinija koje je uz klavirsku pratnju Veljka Mastila pjevala sopran Aleksandra Komlenović. Publika je imala priliku da uživa i u popularnijim kompozicijama poput Konjovićeve „Pod pendžeri“ i sevdalinke „Ah, što ćemo ljubav kriti“.

Koncert-klasične-muzike-slika1

Dušan Mirkov se predstavio sa dvije kompozicije na gitari. On je izveo djela “L Depar” od Napoleona Kostea i Preludijum broj 3 od Hektora Vilje Lobosa. Kako kaže, ove kompozicije je odabrao zbog njihove atraktivnosti.

Aleksandra Komlenović zadovoljna je reakcijama publike. „Mi smo birali malo popularniji repertoar tako da se i na taj način trudimo da približimo ovu vrstu muzike publici“, priča Komlenovićeva.

Koncert-klasične-muzike-slika2

U organizaciji koncerta su učestvovali Muzej Stare Hercegovine i Osnovna muzička škola u Foči.

Direktorica Muzeja Snježana Kunarac kaže da je koncert organizovan povodom Svjetskog dana muzike koji se obilježava 21. juna.

Izvor: Radio Foča