Mala-matura-slika3-650x377

Još jedna generacija učenika OŠ „Veselin Masleša“ proslavila je sinoć matursko veče obilježavajući kraj osnovnog školovanja. Iz ovog perioda tokom koga su se međusobno družili, ali i mnogo toga naučili, ponijeće brojne uspomene.

Maturanti su ovo za njih posebno veče započeli okupljanjem  u školi. Nakon toga su prošetali ulicama grada do konobe „Zlatna Dunja“  gdje je bilo organizovano slavlje. Svršeni osnovci su sa uzbuđenjem šetali u koloni, u posebno odabranoj odjeći koja je doprinosila svečanoj atmosferi.

Mala-matura-Veselin-Masleša-slika1

Stefan Simić će, kako kaže, osnovnu školu najviše pamtiti po dobrom druženju.  Još uvijek se nije odlučio koju srednju školu će da upiše, a omiljeni predmet mu je istorija.

Dragana Drakul je rekla da će osnovno školovanje pamtiti po nastavnicima i drugarima, a najteži predmeti su joj bili istorija i matematika.

Direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović rekao je da se ova generacija maturanata isticala po dobrim rezultatima na takmičenjima i dobrom odnosu prema nastavnicima.

Mala-matura-Veselin-Masleša-slika2

„Kao i svake godine, osjećanja su pomiješana. Ima malo i tuge što se rastajemo od jedne lijepe generacije ali i radosti zato što su uspješno završili svoje devetogodišnje školovanje i što su na jedan lijep način predstavljali svoju školu ovih devet godina“, kaže Ivanović.

Osnovno obrazovanje u centralnoj školi „Veselin Masleša“ i u dva područna odjeljenja u Brodu i Popovom Mostu ove godine završava 58 maturanata.

Izvor: Radio Foča