matura os sv sava

Maturanti Osnovne škole “Sveti Sava” proslavili su sinoć matursko veče kojom su obilježili kraj devetogodišnjeg školovanja. Nakon okupljanja u školi oni su prošetali gradom do konobe “Zlatna dunja” gdje im je bila ogranizovana proslava.

Mali maturanti su obilježili kraj jednog životnog razdoblja u kome su zajednički proživjeli mnogo lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka. Sa vedrinom i osmjesima na licima koračali su u svečanim odijelima i haljinama posebno pripremanim za ovu priliku.

matura os sv sava

Kako kažu Sanja Vuković i Gordan Čančar, ono što će im najviše ostati u sjećanju kada je u pitanju period proveden u osnovnoj školi su drugari, ali i učenje.

Direktorica Osnovne škole “Sveti Sava”, Jelena Čančar, zadovoljna je rezultatima koje su učenici iz ove generacije ostvarili na brojnim takmičenjima. Ona je rekla da su se đaci isticali i po lijepom ponašanju, te da nije bilo potrebe da se provode bilo kakve vrste kazni poput smanjenja vladanja i slično.

matura os sv sava

Čančareva je izdvojila uspjehe učenika generacije Dimitrija Dobrote. Kako je rekla on je prije nekoliko dana kao neko ko je bio drugoplasirani na republičkom takmičenju iz matematike učestvovao na državnom takmičenju.

Maturanti OŠ “Veselin Masleša” matursko veče proslaviće večeras. Skup maturanata je u školi u 19 časova, nakon čega će prošetati ulicama grada do konobe “Zlatna dunja”.

Izvor: Radio Foča